De Museumfabriek

Familiemuseum waar toekomst wordt ontdekt!

Museum TwentseWelle is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het nieuwe museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Dat kan in de fabriek.

In ‘het nieuwe TwentseWelle’ staat twee keer per jaar een ander fenomeen centraal. Op zaterdag 15 oktober opende het museum met Kom spinnenkoppen!. Dat gaat over het geheim van de draad. Vervolgens staan Leonardo, over de droom van het vliegen; Beestjes, over biotopen; Frankenstein, over de robot  en tot slot Perpetuum mobile, over de voorsprong van de beweging op het programma.


Geschiedenis van Twente tot leven

De historische collecties van TwentseWelle zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’.


Kijken, meedoen en beleven

Museum TwentseWelle is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. TwentseWelle is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. Kom snel kijken, meedoen en beleven in Enschede!