De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Gratis programmeerworkshop voor jongeren

  • DATUMZaterdag 15 oktober 2016
  • TIJD11:00
  • LOCATIEmuseum TwentseWelle

Op 15 oktober a.s. geeft de gedeputeerde Eddy van Hijum, om 14.00 tijdens de officiële heropening van museum TwentseWelle, het startsein voor 'Twenty days of Technology', een activiteit van Techniekpact Twente. Op de hele zaterdag kunnen jongeren tussen 7 en 17 jaar deelnemen aan een gratis programmeerworkshop. 

Twente is een hightech regio bij uitstek, waar het bedrijfsleven kansen ziet en pakt. Daarom is het van groot belang dat de regio beschikt over goed opgeleide arbeidskrachten, die meehelpen om van Twente een topspeler in de wereld te maken. Met de Twenty Days of Technology wil Techniekpact Twente jongeren en volwassenen, ouders, docenten en ondernemers interesseren voor techniek. De partners in Techniekpact organiseren in dit kader jaarlijks meer dan 30 evenementen. Hiermee laten zij zien hoe de techniek zich tot de wereld van nu en die van de toekomst verhoudt. Twente heeft sterke technische wortels. Samen met TwentseWelle leggen we op 15 oktober de verbindingen vanuit het verleden naar een uitdagende toekomst voor Twente. Met aandacht voor techniek, maar ook voor andere ‘skills’ die voor de toekomstige werknemer onmisbaar zijn, zoals coderen en programmeren.


Websites maken en programmeren

Leren websites maken, programmeren met Scratch, smartphone apps maken, het is allemaal mogelijk. Want onze wereld is dan wel gemaakt van draden die zorgen voor verbinding, in de toekomst zijn veel verbindingen juist draadloos. Een CoderDojo helpt jongeren vaardigheden te ontwikkelen voor de toekomst. EU CodeWeek weer plaats! Van 15 t/m 23 oktober zal heel Europa in het teken van programmeren voor kinderen staan. Ook CoderDojo Nederland draagt daar zijn steentje aan bij!


Gratis workshop 

Op de openingsdag van TwentseWelle staan de mensen van CoderDojo XL klaar om iedereen tussen 7 en 17 jaar te leren programmeren in een gratis workshop. Deze workshop in het kader van de Nationale Codeweek, wordt door Techniekpact Twente georganiseerd samen met Ziggo, TwentseWelle en Tkkrlab. Wil je meedoen, kom dan langs in TwentseWelle op 15 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur. 


Samenwerking Techniekpact Twente en Regio Stedendriehoek

De workshop wordt door Techniekpact Twente en Techniekpact Regio Stedendriehoek georganiseerd in het kader van de Nationale Codeweek en hun gezamenlijke project ‘Code A1’. Samen met Ziggo, TwentseWelle en Tkkrlab wordt ruimte gegeven om websites te maken, te programmeren met Scratch of smartphone apps te maken. Een evenement dat mooi aansluit bij het thema van de heropening van TwentseWelle. Want onze wereld is dan wel gemaakt van draden die zorgen voor verbinding, in de toekomst zijn steeds meer verbindingen juist draadloos. Een CoderDojo helpt jongeren vaardigheden te ontwikkelen voor de toekomst. 

  • DATUMZaterdag 15 oktober 2016
  • TIJD11:00
  • LOCATIEmuseum TwentseWelle