De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Maker Festival Twente 2018 in teken Frankenstein 

  • DATUMZaterdag 26 mei
  • TIJD11:00
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Het Maker Festival Twente is een coproductie van Tetem en TwentseWelle. In 2018 vindt Het Maker Festival Twente plaats op 26 en 27 mei op Roombeek in Enschede. Een ware traktatie waar het niet alleen draait om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven! Tijdens de Makerbeurs laten verschillende makers zien wat ze maken en wat er geleerd kan worden.

Maker Festivals en Maker Faires (makerfaire.com) zijn festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die “makers” in de schijnwerpers zetten. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Maker Festivals stimuleren kennisdeling en innovatie en zijn een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen – jong en oud – die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit.


Play & Learn dagen

Ook de data voor de Play & Learn dagen 2018 zijn bekend:

Dinsdag 15 mei en donderdag 17 mei, Museum TwentseWelle in Enschede

Woensdag 16 mei, ROC de Gieterij in Hengelo

Woensdag 23 mei, Indië Terrein in Almelo

Meer informatie over de invulling over deze dagen volgt nog op de site van www.makerfestivaltwente.nl


Overal in de wereld vinden onafhankelijke en community-driven (Mini) Maker Faires plaats. In Nederland is gestart in 2011 in Groningen met de eerste Mini Maker Faire. In Twente hebben tot dusver vier Maker Festivals plaatsgevonden. In 2013 in Hengelo en in 2015, 2016 en 2017 in Enschede. 


Twente heeft alles in zich om de maakindustrie en de innovatie die hier wordt gerealiseerd in de schijnwerpers te zetten en te benadrukken dat “maken” de toekomst heeft. Het gaat om het delen van wat er wordt gerealiseerd, het stimuleren van creativiteit en inventiviteit en het aanspreken van de jeugd. Voor bezoekers is het MFT een ware traktatie want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!


Het Maker Festival Twente onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Waar versterken zij elkaar en waar worden patronen doorbroken? Het MFT verbindt kunst, technologie en ondernemerschap en is het jaarlijkse uithangbord voor het Twente van de 21ste eeuw!

Meer informatie vind je op www.makerfestivaltwente.nl.

  • DATUMZaterdag 26 mei
  • TIJD11:00
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle