De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Feest in de voorjaarsvakantie

 • DATUM Zaterdag 18 februari 2017
  tot en met
  Zondag 26 februari 2017
 • TIJD11:00
 • LOCATIETwentseWelle

Vanaf 18 februari staat TwentseWelle in het teken van 'De droom van het vliegen'. We vieren dat met allerlei activiteiten in de voorjaarsvakantie. Kom jij ook?

'De droom van het vliegen' gaat over de menselijke droom om op eigen kracht door het luchtruim te suizen. Van de mythische droom van Icarus tot de vliegmodellen van Leonardo da Vinci. En via de luchtballon en de zeppelin naar de Wright Flyer en de nieuwste drones van vandaag. Maar ook met de droombeelden van kunstenaars zoals die van Panamarenko.


En om die droom te kunnen verwezenlijken, kijkt de mens al eeuwenlang naar voorbeelden uit de natuur. De prachtige collecties van TwentseWelle vormen dan ook de basis van de tentoonstelling. 


Vier de opening mee!

De opening van 'De droom van het vliegen' wordt volop gevierd. Er worden in de voorjaarsvakantie tal van extra activiteiten georganiseerd. Zo kun je in het openingsweekend (18 en 19 februari) met drones vliegen en de Twentse Radio Modelvliegtuig Club geeft uitleg over het vliegen met en het bouwen van modelvliegtuigen. Ook kun je plaatsnemen in een echt zweefvliegtuig. De hele voorjaarsvakantie (18 t/m 26 februari) kun je ook zelf vliegen in een flight simulator die speciaal voor deze openingsweek een plekje krijgt in het museum. Reserveren kan ter plekke, bij de ontvangstbalie.


Nieuwe activiteiten in de fabriek

Ook in de museumfabriek staat 'De droom van het vliegen centraal. Geïnspireerd door de vliegmachines in de tentoonstelling kan iedereen hier zijn eigen propeller, helikopter, vliegtuig, vlieger en VR-bril fabriceren. Kijk hier voor het complete aanbod.


Vakantieatelier

Na het succes van het vakantieatelier in de kerstvakantie organiseert TwentseWelle ook twee ateliers in de voorjaarsvakantie. Op maandag 20 en donderdag 23 februari  leer je tijdens het vliegatelier over uitvindingen en manieren van vliegen. Je gaat zelf een vliegmachine bedenken. Jouw vliegmachine speelt vervolgens de hoofdrol in het stopmotionfilmpje dat je gaat maken. En dat alles in één dag! Kom en laat je inspireren in het museum, en wie weet bedenk jij de vliegmachine van de toekomst. Kijk hier voor meer informatie. 

 • DATUM Zaterdag 18 februari 2017
  tot en met
  Zondag 26 februari 2017
 • TIJD11:00
 • LOCATIETwentseWelle