De Museumfabriek

Stoepkrijtwedstrijd Jeugdcultuurfonds

  • DATUMZaterdag 9 september
  • TIJD10:30
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Tijdens het eerste D'RAN festival in Enschede organiseert TwentseWelle een stoepkrijtwedstrijd. Wij dagen je uit een nieuw dier te ontwerpen voor het Jeugdcultuurfonds op zaterdag 9 september op het plein voor ons museum.

Met stoepkrijt maak je de mooiste beesten en wie weet wint jouw tekening. Vanaf 10.30 wordt het plein voor museum TwentseWelle omgetoverd in een grote beestenboel. Schrijf je in bij de Jeugdcultuurfonds balie bij TwentseWelle, je krijgt jouw eigen vak, stoepkrijt en een uitleg. Jouw creatie dingt mee voor de landelijke prijs.


Alle stoepkrijttekeningen worden geplaatst op facebook en worden beoordeeld door de officiële jury bestaande uit: Bertien Minco, directeur van het Jeugdcultuurfonds, Ruben Steeman, ontwerper van de andere dieren en kunstenaar en Judith Osborn, ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds. Van het winnende dier worden plaktattoo’s gemaakt en met de winnaar wordt, samen met zijn of haar klas, een plaktattoo feestje gevierd.


D'RAN festival 2017

Het D’RAN17 festival brengt mensen en organisaties bij elkaar en verbindt ze, om samen te werken aan een vitale democratie waarin het prettig leven is. Naast een aantrekkelijk inhoudelijk programma met inspirerende gasten en sprekers, is er volop ruimte voor kunst & cultuur, bijzondere optredens en natuurlijk voor eten en drinken. Kijk voor meer informatie op www.dranfestival.nl

  • DATUMZaterdag 9 september
  • TIJD10:30
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle