De Museumfabriek

Wetenschapstraining: Waarom heeft een slang geen poten?

  • DATUMMaandag 23 oktober
  • TIJD13:30
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Dr. Eric Mulder van Natura Docet Wonderryck komt op maandag 23 oktober naar het herfstfestival van TwentseWelle. Eric neemt zijn vriendin Loesje de python mee. In een echte wetenschapstraining voor kinderen van 8 t/m 12 jaar vertelt hij waarom een slang geen poten heeft. Na afloop mag je vast wel even Loesje aaien of zelfs met haar op de foto als je durft!

Slangen zijn gewervelde dieren en horen bij de reptielen. De meeste soorten leven op het land. Toch hebben ze geen poten. Hoe komt dat? Dr. Eric Mulder, onze collega van Natura Docet Wonderryck Twente vertelt je er alles over. Hij brengt zijn tamme python Loesje mee! Durf jij met Loesje op de foto? Deze activiteit tijdens ons herfstfestival vindt plaats in het kader van de Landelijke Wetenschapstraining van VSC en de MuseumJeugdUniversiteit. 

Informatie

Maandag 23 oktober 2017 - tijd: 13.30 -15.30 uur. Opgave via aanmeldingen@twentsewelle.nl 

Je betaalt vandaag de normale entree voor het museum. Dit is 7,50 euro en dan krijg je vandaag ook nog eens een toegangskaart voor Natura Docet Wonderryck


Herfstvakantiefestival

Van 14 t/m 29 is het Nationale Museumkidsweek en vieren wij de opening van ‘Van nul- tot duizendpoot’ met een groot herfstfestival. Tijdens het herfstfestival bieden wij een uitgebreid programma van activiteiten en workshops. Op zondag 22 oktober is het feest in het museum met de Big Bugs show! Van 11.00 tot 17.00 kun je griezelen bij immense insecten. Wat doe jij? Gil je het uit en ren je weg? Of ga je hun harige poten bewonderen en wil je met ze op de foto? Kom langs en ontdek de Big Bugs zelf vanaf 11.00 uur! Je kunt je die dag ook laten schminken als skelet of insect.


  • DATUMMaandag 23 oktober
  • TIJD13:30
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle