Verdwijnt de korhoender? En hoe maak je een vogelfoto?

• DATUMDonderdag 15 februari 2018
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Het gaat helaas niet goed met de korhoenders in Nederland. De enig overgebleven populatie van deze prachtige vogels op de Sallandse Heuvelrug hangt al jaren aan een zijden draadje. Vele maatregelen worden genomen om de populatie van nog slechts enkele tientallen dieren voor de toekomst te behouden.

Tijdens deze lezing laat de natuurfotograaf Han Bouwmeester enkele foto’s zien van de situatie in Nederland en vervolgens neemt hij ons mee naar de Finse Talga. Daar gaat het gelukkig nog goed met de korhoenders. Hij was daar in 2009 met enkele collega’s. Bewust kozen zij voor de baltstijd in het vroege voorjaar. De hanen komen in de zeer vroege ochtend naar de zogenaamde baltsplaatsen om daar met elkaar te wedijveren naar de gunsten van de hennen. Naast deze korhoenders werden er onder andere ook uilen gefotografeerd.

Natuurlijk roept het zien van vogelfoto’s vragen op in de zin van: “hoe zou hij dat nu doen?” Op die vraag wil Han Bouwmeester antwoord geven. Aan de hand van foto’s toont hij hoe je vogelfoto’s kunt maken en vooral hoe hij dat zelf doet. De nadruk ligt namelijk op hoe je jezelf al dan niet aan het zicht van de vogels onttrekt.

Datum: Donderdag 15 februari

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Toegang: VvTW/KNNV leden gratis; niet-leden € 3 ,-

VvTW-leden moeten hun lidmaatschapskaart meenemen!

Koffie/thee: €1,50 (gepast meenemen graag)

• DATUMDonderdag 15 februari 2018
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle