De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Franky's Supermarket in Frankenstein

  • DATUMZaterdag 24 februari
  • LOCATIEDe Museumfabriek

In de tentoonstelling Frankenstein vind je ook Franky's Supermarket.  In deze supermarkt van de toekomst, past u uw lichaam naar wens aan. U kruipt in een nieuwe huid, u schakelt over naar een ander brein, proeft met een tong met nieuwe smaken en probeert een mechanische hand.

Tomeloze nieuwsgierigheid naar een wereld vol technologie gaat hand in hand met een diep gevoelde angst voor diezelfde nieuwe wereld. Want wat zou dat voor ons, de mens, betekenen?

Plegen de robots een coup op onze wereld? Of versmelten we juist met ze en worden we samen een betere soort? Wanneer zijn wij als mens eigenlijk nog mens? Het leven is als een spannende film waarvan we de afloop niet kennen.


In de Franky, de supermarkt van de toekomst, past u uw lichaam naar wens aan. U kruipt in een nieuwe huid, u schakelt over naar een ander brein, proeft met een tong met nieuwe smaken en probeert een mechanische hand.


Of dit werkelijk de toekomst is? Wat denkt u zelf?


De ‘Franky Supermarket’ is ontworpen en gemaakt door studenten van de Design Academy Eindhoven (studierichting Mobility).   • DATUMZaterdag 24 februari
  • LOCATIEDe Museumfabriek