The Modular Body van Floris Kaayk

In de tentoonstelling Frankenstein zie je ook The Modular Body van kunstenaar Floris Kaayk. The Modular Body maatvoer een nieuwe manier van menselijk leven

Het menselijk lichaam lijkt steeds meer op een machine waarvan kapotte onderdelen te vervangen zijn. Wat als je daarin nog een paar stappen verder gaat? Welkom bij The Modular Body.

The Modular Body gaat over een nieuwe manier van menselijk leven. Het is de eerste aanzet tot een ‘modulaire mens’ - het menselijk lichaam als machine, waarin kapotte onderdelen te vervangen zijn en aangepast worden aan je wensen. Is dit de nieuwe werkelijkheid? Volgens Floris Kaayk, de ontwikkelaar van dit project, wel. We zien de geboorte van een prototype van de modulaire mens: Oscar. Het eenvoudige lichaam bestaat nu nog voornamelijk in de computer als een serie computeranimaties. Hij ontstaat uit losse orgaanmodules, die op verschillende manieren aan elkaar te koppelen zijn.