De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Rapper Sevn Alias curator en headliner in TwentseWelle tijdens Museumweek 2018

  • DATUMZaterdag 14 april 2018
  • TIJD18:00
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Een concert bijwonen in een museum en je tegelijkertijd laten inspireren door de museale pronkstukken?  Het kan op zaterdag 14 april aanstaande. De Nationale Museumweek presenteert dan The Golden Hour: een muzikale tour die in TwentseWelle begint met de hiphopartiest van dit moment Sevn Alias. 

Rapper Sven Alias is de leading man van deze speciale optredens in deze musea in het slotweekend van de Museumweek, hij cureert bovendien een aantal highlights uit de collectie. Toegang tot The Golden Hour is gratis (vanaf 18 jaar, legitimatie verplicht). Aanmelden is noodzakelijk en kan via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour.Primeur: tijdens deze avond releaset Sevn zijn nieuwe single, waarbij hij voor de gelegenheid wordt gesupport door saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective). Na afloop van het concert kunnen bezoekers o.a. de tentoonstelling  Frankenstein bekijken. Kunstenares Louise te Poele geeft uitleg over haar augmented reality kunst en de studenten van de Design Academy vertellen over Franky's Supermarket. Ook kun je  zelf aan de slag met ontwerper Eibert Draisma in de Museumfabriek  en dansen op de beats van Zwarte Koffie en natuurlijk een drankje drinken. The Golden Hour wordt gehost door Stephanie Afrifa, bekend van DWDD. 


Millenials en museumbezoek

The Golden Hour sluit aan op de wensen van millennials om meer speciale programma’s en feesten in musea terug te zien. Uit recent onderzoek* blijkt bovendien dat driekwart van de millennials weleens een museum bezoekt. Van deze groep geeft bijna 80% aan dit liever samen dan alleen te doen en bij voorkeur in het weekend. Een get together met vrienden in Enschede of Amsterdam lijkt dus het perfecte culturele uitje.Nationale Museumweek

The Golden Hour is onderdeel van de vierde editie van de Nationale Museumweek, die dit jaar van 9 t/m 15 april plaatsvindt. Tijdens deze week presenteren ruim 400 musea hun collecties op niet eerder vertoonde wijze en vaak met extra aantrekkelijke activiteiten. Doel van de Nationale Museumweek is om groepen te bereiken die zelden of nooit musea bezoeken. Meer informatie en alle activiteiten vind je op Nationalemuseumweek.nl. In Museum TwentseWelle kun je de hele week aan de slag in de Museumfabriek en een gratis VR-bril maken. 


Programma The Golden Hour - TwentseWelle

Wat: The Golden Hour

Waar: Museum TwentseWelle (Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede)

Wanneer: zaterdag 14 april (18:00 – 21:30)

Tickets: GRATIS - aanmelden verplicht en vanaf 18 jaar - via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour (beperkt aantal plaatsen)

Op zondag 15 april wordt The Golden Hour afgesloten in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.   • DATUMZaterdag 14 april 2018
  • TIJD18:00
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle