De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Gezocht: vrijwilliger museumcafé

Wil jij aan de slag als vrijwilliger in een museum? De Museumfabriek is per direct op zoek naar enthousiaste medewerkers voor haar museumcafé Lokaal Roombeek! Ben jij representatief en gastvrij die de bezoekers van het museumcafé graag van de lekkerste koffie en taart voorziet? Mail dan naar vrijwilligers@demuseumfabriek.nl.

Lokaal Roombeek is voor iedereen geopend - je hebt geen toegangskaartje voor het museum nodig. Ook kun je in alle rust met je laptop bij ons komen werken - er is gratis Wi-Fi.

We hebben ons aanbod samengesteld met lokale leveranciers en jonge ondernemers. Allemaal delen ze hun passie en vakmanschap voor mooie, natuurlijke ingrediënten en een eerlijke productie. We selecteren zoveel als mogelijk producten die zelfgemaakt zijn of een natuurlijke basis hebben zodat we tot een verantwoord aanbod komen voor onze bezoekers. Alle lekkernijen en dranken zijn ook mee te nemen. Jij bent gastheer of -vrouw en dus ook hét visitekaartje van Meneer Rozendaal.

 

Wat ga jij doen? 

Je verzorgt de horeca-bar activiteiten. Uitgifte van koffie, thee, lemonades of andere drankjes en lekkernijen aan de bezoekers van het museum café. Je ruimt af, verzorgt de vaatwasser, koffiemachine etc en zorgt dat het café een representatieve ruimte is en blijft tijdens de openstelling van het museum. Aan het eind van de dag maak je de kassa op en staat alles weer klaar voor de volgende dag.


Wat vragen wij?

Wij zoeken vrijwilligers die adequaat en klantgericht kunnen werken en representatief zijn. Gastvrijheid staat voorop! Natuurlijk ben je een teamplayer en kennis met het horecavak is een pré, maar we willen je ook van alles leren. Tot slot ben je minimaal 1 à 2 dagdelen per week beschikbaar, bij voorkeur ook in het weekend.


Wat bieden wij jou?

• Een creatieve en inspirerende werkomgeving

• De Museumkaart

• Een leuk en internationaal team met een informele maar professionele sfeer

• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

• Een unieke werkplek in de creatieve wijk Roombeek bij de samenwerkende musea Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek


Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samen werken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. 

De Museumfabriek ontwikkelt zich tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals overnatuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Een museum waar je door een microscoop of telescoop kunt turen, waar je je kunt verbazen en waar je kunt leren. Maar ook waar je kunt onderzoeken, creëren, zagen, tekenen, drukken, solderen, monteren en coderen. De

Museumfabriek is een museum waar verleden, heden en toekomst met elkaar worden verbonden.Geïnteresseerd?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een functie als vrijwilliger. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Nog vragen of wil je solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op: vrijwilligers@demuseumfabriek.nl | tel. 053 2012099.