De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Gezocht: vrijwilliger museumwinkel

Wil jij aan de slag als vrijwilliger in een museum? De Museumfabriek in Enschede is per direct op zoek naar enthousiaste medewerkers in onze museumwinkel! Ben jij een representatieve winkelmedewerker die onze bezoekers gastvrij en professioneel ontvangt en de winkelvoorraad accuraat beheert? Mail dan naar vrijwilligers@demuseumfabriek.nl.

Wat ga jij doen?

In deze representatieve commerciële functie handel je snel en kordaat. Klantgericht en vriendelijk bedien je onze klanten in de winkel. Je zorgt dat de winkel op orde blijft en altijd een keurige presentatie is van onze producten. Je houdt de voorraad bij en plaatst indien nodig bestellingen.


Wat vragen wij?

Wij zoeken vrijwilligers die adequaat en klantgericht kunnen werken en representatief zijn. Gastvrijheid staat voorop! Natuurlijk ben je een teamplayer en vaardigheid met de computer en/of een kassasysteem is belangrijk. Winkelervaring is een pré maar geen must. Je beheerst de Nederlandse taal en bij voorkeur ook Engels. Tot slot ben je minimaal 1 à 2 dagdelen per week beschikbaar, bij voorkeur ook in het weekend.


Wat bieden wij jou?

• Een creatieve en inspirerende werkomgeving

• De Museumkaart

• Een leuk en internationaal team met een informele maar professionele sfeer

• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

• Een unieke werkplek in de creatieve wijk Roombeek bij de samenwerkende musea Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek.


Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samen werken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. 

De Museumfabriek ontwikkelt zich tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals overnatuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Een museum waar je door een microscoop of telescoop kunt turen, waar je je kunt verbazen en waar je kunt leren. Maar ook waar je kunt onderzoeken, creëren, zagen, tekenen, drukken, solderen, monteren en coderen. De

Museumfabriek is een museum waar verleden, heden en toekomst met elkaar worden verbonden.Geïnteresseerd?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een functie als vrijwilliger. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Nog vragen of wil je solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op: vrijwilligers@demuseumfabriek.nl | tel. 053 - 2012099