Haal je ontwerp van de straat met roofdruk  - 10+

• DATUM Zaterdag 6 oktober 2018
    tot en met
    Zondag 30 juni 2019

Haal je ontwerp van de straat voor deze Roofdrukactiviteit in de Makerspace van De Museumfabriek. Kies uit putdeksels, schoenzolen, rubberbanden je ontwerp en verf deze in de door jou gewenste kleur waarna je een unieke afdruk maakt op een T-shirt of een tas.

Materialen

Je kunt Roofdruk uitproberen op proeflapjes die in de Makerspace aanwezig zijn. Je kunt natuurlijk ook een t-shirt, theedoek of iets anders wat in de Museumwinkel te koop is bedrukken.

De Tijdelijke Textieldrukkerij

In De Museumfabriek smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen in De Tijdelijke Textieldrukkerij, een tentoonstelling en een textielwerkplaats in één. In de tentoonstelling, die gaat over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken, worden in samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte ontwerpen van kunstenaars getoond. Daarnaast zijn prachtige objecten uit de textielcollectie van De Museumfabriek te zien.

De MakerSpace

In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Er zijn activiteiten die iedere dag te doen zijn in de Makerspace en er is een gevarieerd workshopprogramma dat uitnodigt om zelf te bedenken, ontwerpen en te maken.

• DATUM Zaterdag 6 oktober 2018
    tot en met