Verven & Drukken met natuurlijke verfstoffen - 16+

Tijdens De Tijdelijke Textieldrukkerij kun je meedoen aan heel veel workshops over textieldrukken. Op zondag 10 februari geeft docente Christine van der Heide een workshop Verven en drukken met natuurlijke verfstoffen.

We hebben allemaal zonder dat we er erg in hebben textielverf in huis. Uien en avocadoschillen, groente, kamille, goudsbloem en hibiscusthee. Een uitgebloeide bos bloemen kan zelfs nog een tweede leven krijgen als textielverf!

Katoen, zijde en wol, ze hebben elk een andere kleurtint na het verven. Japanse afbindtechnieken zorgen tijdens het verven voor een patroon. Met verdikte verf en sjablonen drukken we dessins op een bandana van katoen of zijde. Voor de breiers en wevers tijdens de workshop gaan we ook garens verven.

Om de kleuren goed aan de stof te laten hechten zijn deze voorbehandeld  met een beitsmiddel. elk beitsmiddel geeft een eigen kleurresultaat, zo kun je met verschillende beitsmiddelen in één verfbad allerlei kleurvariaties verven!

Datum:  zondag 10 februari 2019

Tijd: 10.30 – 16.30 uur

Docent: Christine van der Heide

Prijs: € 55

Leeftijd: volwassenen

Bij min. aantal deelnemers van 10 personen gaat de workshop door, max. 15 personen

Annulering van de workshop kan tot maximaal 3 dagen voor aanvang.

De Tijdelijke Textieldrukkerij

In De Tijdelijke Textieldrukkerij smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen. In de tentoonstelling, die gaat over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken, worden in samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte ontwerpen van kunstenaars getoond. Daarnaast zijn prachtige objecten uit de textielcollectie van De Museumfabriek te zien.

De MakerSpace

In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Het gevarieerde activiteitenprogramma nodigt uit om zelf te bedenken, ontwerpen en te maken.

*) De prijs van de workshops en masterclasses zijn incl. entree museum, echter er wordt geen korting gegeven voor Museumkaart, BGL-VIPkaart, Familiejaarkaart, Vriendenpas, CJP-pas e.d.