Shibori, verven met Japanse afbindtechniek - 16+

Shibori is een eeuwenoude Japanse verftechniek waarbij stof wordt afgebonden en geverfd. Door het afbinden pakt de verft niet overal op de stof waardoor bijzondere kleureffecten en patronen ontstaan. Op donderdag 21 februari geeft docente Inge Meijer een workshop Shibori en leer je textiel verven met Japanse afbindtechnieken.

Shibori lijkt op tye-en dye waarbij met stof wordt gevouwen, bij elkaar gebonden of geklemd wordt, zodat de verf de diepliggende delen niet bereikt…Er zijn heel veel mogelijkheden…tussen plankjes of stokjes, wasknijpers, elastiekjes,…waarbij eindeloos veel patronen mogelijk zijn.

Inge Meijer vertelt over de herkomst, toepassingen en technieken van shibori. Daarna ga je aan de slag met verschillende afbindtechnieken en het verven van de stof in een koude indigokuip. Als je wilt kun je repen stof verven voor je eigen kimono. Deze wordt later door de docent in elkaar gezet en kun je ophalen bij De Museumfabriek.

Informatie & boeken

Datum: dinsdag 18 december en donderdag 21 februari

Tijd: 10.30 – 16.30 uur

Docent: Inge Meier

Prijs: € 55 *)

Leeftijd: volwassenen

*) Bij min. aantal deelnemers van 10 personen gaat de workshop door, max. 15 personen

Annulering van de workshop kan tot maximaal 3 dagen voor aanvang.

Voor aanmelden voor een workshop kun je in het boekingssysteem hieronder een keuze voor een workshop maken. Als je op de juiste workshop klikt kun je daarna de gewenste datum kiezen en de workshop boeken.

De Tijdelijke Textieldrukkerij

In De Tijdelijke Textieldrukkerij smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen. In de tentoonstelling, die gaat over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken, worden in samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte ontwerpen van kunstenaars getoond. Daarnaast zijn prachtige objecten uit de textielcollectie van De Museumfabriek te zien.

De MakerSpace

In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Het gevarieerde activiteitenprogramma nodigt uit om zelf te bedenken, ontwerpen en te maken.

*) De prijs van de workshops en masterclasses zijn incl. entree museum, echter er wordt geen korting gegeven voor Museumkaart, BGL-VIPkaart, Familiejaarkaart, Vriendenpas, CJP-pas e.d.