Workshop Blokdruk laseren met de lasercutter - 16+

• DATUMDinsdag 30 oktober

Tijdens De Tijdelijke Textieldrukkerij kun je meedoen aan heel veel workshops over textieldrukken. Op dinsdag 30 oktober geeft Sujata Majumdar in samenwerking met industrieel ontwerper Wout Zweers een workshop 'Laser je eigen blokdruk' met de Lasercutter.

Maak je eigen drukblok van vinyl of hout op basis van je eigen ontwerp (foto of logo) of een kies voor een Indiase textielafdruk.

Deze kun je leren gravuren door een lasersnijder te gebruiken. Daarna druk je met je blok een eigen blokdruk af op papier en als dat je goedkeuring wegdraagt, druk je het blok op een shirt, tas of proeflap.

Datum: donderdag 15 november

Tijd: 10.30 – 16.30 uur

Docent: Sujata Majumdar en Wout Zweers

Prijs: € 55

Leeftijd: volwassenen

Bij min. aantal deelnemers van 10 personen gaat de workshop door, max. 15 personen

Annulering van de workshop kan tot maximaal 3 dagen voor aanvang.

Voor aanmelden voor een workshop kun je in het boekingssysteem hieronder een keuze voor een workshop maken. Als je op de juiste workshop klikt kun je daarna de gewenste datum kiezen en de workshop boeken.

De Tijdelijke Textieldrukkerij

In De Tijdelijke Textieldrukkerij smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen. In de tentoonstelling, die gaat over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken, worden in samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte ontwerpen van kunstenaars getoond. Daarnaast zijn prachtige objecten uit de textielcollectie van De Museumfabriek te zien.

De MakerSpace

In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Het gevarieerde activiteitenprogramma nodigt uit om zelf te bedenken, ontwerpen en te maken.

*) De prijs van de workshops en masterclasses zijn incl. entree museum, echter er wordt geen korting gegeven voor Museumkaart, BGL-VIPkaart, Familiejaarkaart, Vriendenpas, CJP-pas e.d.

• DATUMDinsdag 30 oktober