De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Fotolezing over libellen

  • DATUMDinsdag 7 mei 2019
  • LOCATIEDe Museumfabriek

Libellen vliegen al 320 miljoen jaar boven de aarde. Het zijn agressieve jagers die met snelheden tot wel 50 kilometer per uur op insecten jagen. Wereldwijd komen er zo’n 8000 soorten voor waarvan je er 70 in Nederland kunt zien. Op dinsdag 7 mei belicht Marijke Goorhuis met eigen fotomateriaal de bijzondere insectenorde libellen.

Na een zeer eigenaardig paringsproces leggen de libellenvrouwtjes hun eitjes in zoet water. Daaruit ontwikkelen zich larven die maanden tot zelfs meerdere jaren op de bodem van vennen, kanalen of rivieren leven. Na 10 – 15 vervellingen kruipt de larve uit het water, barst de libel uit zijn larvehuidje en vliegt uit.


Marijke Goorhuis is gefascineerd door al het kleine in de natuur , fotografeert daarom graag insecten in zijn algemeenheid , maar libellen in het bijzonder.


Informatie

De lezing wordt op dinsdagavond 7 mei gegeven in De Museumfabriek van 20.00 uur tot 22.00 uur. Vrienden van De Museumfabriek/Rijksmuseum Twenthe en leden van KNNV hebben op vertoon van de lidmaatschapskaart gratis toegang, voor niet-leden bedraagt de entree €5,00. Dit is incl. koffie/thee.  • DATUMDinsdag 7 mei 2019
  • LOCATIEDe Museumfabriek