De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Nationale Museumweek

 • DATUM Maandag 8 april 2019
  tot en met
  Zondag 14 april 2019
 • TIJD11:00
 • LOCATIEDe Museumfabriek

Van 8 t/m 14 april is het Nationale Museumweek. Het thema van deze week is 'Ons échte Goud. Dichterbij dan je denkt!'. De Museumfabriek viert deze week met de nieuwe collectiepresentatie Wunderkammer, waarin de 'gouden' collectie van het museum nog meer kan schitteren. 

De Museumfabriek viert de start van de Wunderkammer en de Museumweek met een Museumnacht voor het hele gezin! Op zaterdag 6 april is de Museumfabriek van 17:00 tot 22:00 uur het decor voor een echte Wundernacht. Tijdens de Museumnacht maak je op een spannende manier kennis met de tentoonstellingen. Zo kun je een bezoek brengen aan de sterrenwacht, luister je in het lös hoes naar een sagenverteller en torenen magisch witte steltenlopers boven je uit. De wever geeft weefdemonstraties, er is muziek en natuurlijk kun je aan de slag in de Makerspace. Kom je verwonderen over de prachtige objecten en ontdek de samenhang der dingen in De Museumfabriek!


Scholieren openen eigen pop-up museum

Scholieren van het Stedelijk Lyceum Innova in Enschede stellen hun eigen tentoonstelling samen! Op woensdag 10 april tijdens de Nationale Museumweek wordt het pop-up museum op het Lyceum geopend. Zo brengen we #OnsEchteGoud ook voor deze doelgroep “dichterbij dan je denkt”!


Zonnestelselmobiel maken in de Makerspace

Op woensdag 10 april en zondag 14 april kun je in De Makerspace tussen 14.00 en 16.00 uur aan de slag en je eigen zonnestelselmobiel maken. Zoom in op het planetenstelsel waar de aarde deel van uitmaakt. Onder begeleiding schilder je diverse planeten zoals Mars, Neptunus en Uranus en ga naar huis met een mooi mobiel.


Abel de Sagenverteller

Kom luisteren in het Lös Hoes naar spannende Twentse sagen. Plof neer en ontdek de Twentse historie middels soms huiveringwekkende volksverhalen.

Op woensdagmiddag 10 en zondagmiddag 14 april vertelt Abel de Sagenverteller tussen 14.00 en 16.00 uur spannende verhalen in het Lös Hoes. Kom jij lekker luisteren en huiveren?

 • DATUM Maandag 8 april 2019
  tot en met
  Zondag 14 april 2019
 • TIJD11:00
 • LOCATIEDe Museumfabriek