De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

D'RAN festival 2019

 • DATUM Vrijdag 17 mei 2019
  tot en met
  Zaterdag 18 mei 2019
 • LOCATIERoombeek

D’RAN is het festival van durf, democratie en dialoog. Het festival van de bijzondere ontmoetingen. D’RAN brengt mensen bij elkaar. D’RAN is samen werken aan een betere wereld. Op 17 & 18 mei vindt dit bijzondere festival rondom De Museumfabriek op Roombeek. 

Naast een mooi inhoudelijk programma is er volop ruimte voor kunst & cultuur, bijzondere optredens en natuurlijk voor eten en drinken.


Waarom D’RAN? Omdat de democratie van ons allemaal is. Samen maken we ons land. Of het nou bij de verkiezingen is of in je eigen wijk, dorp of straat. Democratie is te belangrijk om alleen aan politici over te laten. Democratie moet je doen, en democratie moet je vieren. Kom op, doe mee, D’RAN!


Voor wie is D’RAN? Voor iedereen. Iedereen is welkom en daarom is D’RAN dan ook gratis voor alle bezoekers.Waar komt het vandaan? D’RAN is de eerste in een lange reeks van jaarlijkse festivals die de Stichting Twentement zal organiseren, geïnspireerd op het Folkemødet op het Deense eiland Bornholm. Het Folkemødet heeft zich de afgelopen vijf jaar bewezen als belangrijke inspiratiebron voor de Deense lokale en nationale politiek. De stichting zet zich in om ook in eigen regio en land via de festivalformule een vergelijkbare boost aan onze democratie te geven. We starten in Twente met een nationaal fenomeen.


Op vrijdagmiddag 17 mei geeft directeur Arnoud Odding om 15.30 uur in De Museumfabriek een lezing over 'De Naakte Waarheid'. Wetenschapsfilosoof Maarten Boudry geeft een lezing in Rijksmuseum Twenthe. 


Klik hier voor de website en het programma van D'RAN 2019!

 • DATUM Vrijdag 17 mei 2019
  tot en met
  Zaterdag 18 mei 2019
 • LOCATIERoombeek