De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

De Grote Buitenspeeldag

  • DATUMZaterdag 6 juli 2019
  • TIJD11:00
  • LOCATIEDe Museumfabriek

Op zaterdag 6 juli vieren wij in en om De Museumfabriek het begin van de zomervakantie met De Grote Buitenspeeldag. Een groots festijn met de nieuwste buitenspelen, maar ook met straatspelletjes die vroeger door (o)pa’s en (o)ma’s al gespeeld werden. Van AquaBubble en stormbanen tot kat & muis en hinkelen.

En van bamboebouwsels tot aan blikwerpen met waterpistolen. Je kunt deze dag een heel parcours afleggen en je ‘Buitenspeeldiploma’ behalen! Het museumcafé Lokaal Roombeek opent haar terras en er zijn foodtrucks. Het festijn wordt opgeluisterd door straattheater en muziek.

Deelname aan De Grote Buitenspeeldag is gratis op vertoon van geldig entreebewijs van het museum. Bij de receptie van het museum kun je je deelnamepaspoort afhalen.Een Zomer Lang Spelen

De Grote Buitenspeeldag is het startschot voor Een Zomer Lang Spelen in De Museumfabriek. Tijdens Een Zomer Lang Spelen zijn in De Museumfabriek spannende, speelse installaties te zien die zorgen voor verbazing en een grote glimlach. Zo zijn de sprookjeachtige ‘Holons’ van Martens & Visser en ‘Hoop’ van Zoro Feigl te bewonderen. Je wordt ook zelf uitgenodigd om mee te spelen. Heel even komt magie tot leven bij ‘Spookje' van Peter Zegveld, waarbij met een druk op de rode knop een slap, wit doekje opeens in een spook verandert!


The Serpentine

The Serpentine is een zes meter hoge ‘achtbaan’ die zware kogels omhoog takelt en vervolgens naar beneden laat suizen. Een ware beleving! In de hoge, voormalige pakloodsen van De Museumfabriek is deze bijzondere, indrukwekkend grote installatie van Peter Zegveld te zien, die vanwege zijn omvang slechts één keer eerder in Amsterdam te zien was.


Zegvelds Speelstudio

De Makerspace van De Museumfabriek wordt omgetoverd tot Zegvelds Speelstudio. Hier ga je echt zelf aan de slag. Speciaal voor Een Zomer Lang Spelen! bedacht kunstenaar Zegveld drie bijzondere kunstwerken die je hier kunt maken.


Vaart Wel

Bij deze inloopworkshop laat je jouw zelfgemaakte bootje ronddobberen in de installatie Vaart Wel. Trotseert jouw boot de hoge golven? Iedere dag te doen!


Profielmachine

Bij deze inloopworkshop richt je je eens helemaal op jezelf. Nadat jouw op een muur geprojecteerde schaduw is overgetrokken, maak je jouw eigen profiel in ijzerdraad met de Profielmachine. Iedere dag te doen!


Vogeltje vast, vogeltje vrij

Bij deze inloopworkshop maak je het object ‘Vogeltje vast, vogeltje vrij’. Dat is dat stokje met een kooitje erop. Op de andere kant teken je een vogeltje (of jezelf). Vervolgens draai je het stokje tussen je handen en gaat de magie werken: het lijkt alsof het vogeltje of jijzelf gevangen zitten. Iedere dag te doen!


Makerspace

In de Makerspace van het museum kun je deelnemen aan nog veel meer doe-activiteiten!


Buitenspelen bij Museumcafé Lokaal Roombeek

Bij de ingang van De Museumfabriek vind je Museumcafé Lokaal Roombeek. Hier kun je terecht voor verse koffies, gezonde sapjes, ovenverse taarten en brownies en heerlijke sandwiches voor de hartige trek. Vanaf deze zomer heeft het museumcafé een buitenterras. Hier kun je met leuke buitenactiviteiten Een Zomer Lang Spelen!Kom ook naar Rijksmuseum Twenthe!

In Rijksmuseum Twenthe is deze zomer een grote 

 te zien. Het museum verandert in een plek vol geluid en beweging, zelfs in de tuin. Peters installaties zijn grappig en vindingrijk, zoals de geest die probeert te ontsnappen uit de fles. Deze familietentoonstelling is leuk voor jong en oud. Een combinatiebezoek met De Museumfabriek is dan ook zeker aan te raden!


TIP! Familiejaarkaart

Wist je dat je De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe heel voordelig kunt bezoeken? Voor maar 20 euro per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele jaar lang beide musea.

  • DATUMZaterdag 6 juli 2019
  • TIJD11:00
  • LOCATIEDe Museumfabriek