Kijken naar Mercurius voor de Zon

• DATUMMaandag 11 november 2019

Op maandag 11 november 2019 vindt een overgang van de planeet Mercurius over de Zon plaats. De planeet is hierbij gedurende een aantal uren te zien als een donker puntje tegen de zeer heldere achtergrond van de zonneschijf.

Leden van de Coenraad ter Kuile Sterrenwacht hebben deze dag buiten bij De Museumfabriek speciale kijkers opgesteld. Het publiek is welkom tussen 13.30 uur en 16.00 uur om de overgang van Mercurius over de Zon zelf te aanschouwen. Met deze kijkers is het mogelijk om op een veilige manier de zwarte stip van deze planeet waar te nemen.

Deze activiteit is gratis toegankelijk en kent een vrije aanloop. Mogelijk dat er af en toe een wachttijd is.

NB Wanneer het er naar uitziet dat het de hele middag bewolkt is gaat deze activiteit uiteraard niet door.

• DATUMMaandag 11 november 2019