De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Aan de slag op Stakingsdag

 • DATUM Donderdag 30 januari 2020
  tot en met
  Vrijdag 31 januari 2020
 • TIJD11:00
 • LOCATIEDe Museumfabriek

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken veel docenten van het primair- en voortgezet onderwijs en is er op heel veel plaatsen geen school die dag. Heb je nog geen plannen? Kom dan naar de Museumfabriek en ga in de Makerspace aan de slag. Maak bijvoorbeeld een te gekke Wobbler of een echte Langnek. In het museumcafé verwennen we iedereen met ranja en lekkers!

Maak je eigen Wobbler

Kunstenaar Eibert Draisma bedacht de Wobbler, een gek apparaatje dat werkt op zonne-energie. Jij bedenkt als echte uitvinder/kunstenaar je eigen Wobbler-creatie en maakt deze in de Makerspace.  


Informatie

Inloopactiviteit, voor deze activiteit geldt een toeslag van €2Maak je eigen Langnek

Een lange bewegende nek met een dierenkop is een indrukwekkend gezicht. Maak je eigen 'exoskelet' - met een mechanische nek die langer of korter wordt, doordat jij het aanstuurt. Bedenk een gave dierenkop die als hoofd dient. Breng het tot leven en wordt een kunstenaar!

Mensen, dieren en zelfs robots: Voortbewegen gebeurt meestal met het gebruik van ledematen. Ledematen zijn armen, benen of poten. In ledematen zitten botten, dat maakt ze erg stevig, maar niet overal te buigen! 


Gelukkig heeft de natuur daar wat op gevonden: gewrichten. Dit zijn eigenlijk een soort scharnieren, die tussen twee botten zitten waardoor er toch een beweging gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld maar aan een deur, deze kan ook bewegen door scharnieren! Door armen en benen tegelijkertijd omhoog te bewegen ontstaat er een springende beweging. Maak je eigen dieren met scharnieren en laat deze in beweging komen!


Informatie

Inloopactiviteit, voor deze activiteit wordt geen toeslag gevraagd


Tip! 

Koop een Familiejaarkaart voor € 24,00 en bezoek Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek heel 2020 gratis met 2 volwassenen en 3 kinderen. 

 • DATUM Donderdag 30 januari 2020
  tot en met
  Vrijdag 31 januari 2020
 • TIJD11:00
 • LOCATIEDe Museumfabriek