De Museumfabriek ontvangt ruim 2 ton van BankGiro Loterij

Op woensdag 5 februari 2020 heeft De Museumfabriek tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een prachtige bijdrage van maar liefst € 215.585 ontvangen. Dit bedrag bestaat uit een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro én een bedrag van 15.585 euro. Dit laatste bedrag hebben liefhebbers van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld.

Recordbedrag naar culturele sector

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Het in 2022 officieel te openen Nationaal Holocaust Museum ontvangt de grootste financiële injectie van 1,5 miljoen euro. Dit bedrag maakt de overkapping van het schoolplein, het hart van het museum, mogelijk. Ook Paleis Het Loo werd verrast met een bijdrage van 1,2 miljoen euro voor een permanente tentoonstelling over de bewoners van Oranje van het Paleis door de eeuwen heen. Verder ontvangt onder meer Stedelijk Museum Schiedam een eenmalige bijdrage, van 400.000 euro. Wereld van Windmolens krijgt 500.000 euro voor de inrichting van een nieuw museum.

fotocredits: Roy Beusker Fotografie