De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Er is een nieuw museum in Enschede!

De Museumfabriek is een museum én een fabriek in één. Naast de bijzondere tentoonstellingen vol verbazingwekkende collectiestukken nodigt het museum de bezoeker uit om zelf aan de slag te gaan met 3D printers en lasercutters in de nieuwe Makerspace. In het Auditorium organiseert het museum lezingen, voorstellingen en exclusieve evenementen. Neem ook een kijkje in de Sterrenwacht op de toren van het museum, want hier kan iedereen het hele heelal ontdekken. 

De Museumfabriek is een museum waar je meedoet en waar je zelf creatief kunt zijn. En dat allemaal in de voormalige textielfabriek Het Rozendaal. 


MF Over het museum

Nieuws & Blogs

Hier kun je het laatste nieuws over het museum, de collectie en de activiteiten lezen. 

MF Over het museum

Tentoonstellingen

Op dit moment zijn de volgende tentoonstellingen te zien in het museum. Onder 'Voorbij'' vind je de tentoonstellingen die in het museum te zien zijn geweest in het verleden. 

MF Organisatie & Vacatures

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger in De Museumfabriek

MF Over het museum

Collecties

Het museum beheert rijke collecties met natuurlijke historie, textielindustrie en oudheidkunde. 

MF Over het museum

Organisatie & Vacatures

Hier vind je informatie over de organisatie en de medewekers. Ook worden hier vacatures voor nieuwe medewerkers en/of vrijwilligers vermeld. 

MF Over het museum

Privacyverklaring

Uw privacy is voor Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek van groot belang. Dit betekent dat uw gegevens bij ons veilig zijn en dat wij ze zorgvuldig gebruiken. De Algemene verordening gegevensbesche ...

Lezing Sterrenwacht: Aardscheerders...?

Op dinsdag 30 oktober houdt Frits Assink een lezing over Aardscheerders. Aardscheerders zijn rotsblokken die op kleine afstand de aarde passeren.

MF Over het museum

Vrienden 

Vrienden van TwentseWelle

MF Over het museum

Steun het museum

Je kunt het museum op allerlei manieren ondersteunen. Als Vriend, Bijzondere Vriend, Weldoener of door mee te spelen voor het museum met de BankGiro Loterij.