De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Eten & Drinken

In de entree van De Museumfabriek vind je museumcafé Lokaal Roombeek. Hier kun je terecht voor verse koffies, gezonde sapjes en ovenverse zoete verleidingen als taarten en brownies. Ook vind je heerlijke sandwiches op de kaart voor de iets grotere en hartige trek. 

Lokaal Roombeek is voor iedereen geopend - je hebt geen toegangskaartje voor het museum nodig. Ook kun je in alle rust met je laptop komen werken - er is gratis Wi-Fi.


Het assortiment is samengesteld met lokale leveranciers en jonge ondernemers. Allemaal delen ze hun passie en vakmanschap voor mooie, natuurlijke ingrediënten en een eerlijke productie. We selecteren zoveel als mogelijk producten die zelfgemaakt zijn of een natuurlijke basis hebben. Alle lekkernijen en dranken zijn ook mee te nemen.


TWENTSE KOFFIEBRANDERIJ

Onze koffie komt van de Twentse Koffiebranderij in Hengelo. Dit is een samenwerking met de Twentse Bierbrouwerij. Een gezamenlijke passie voor koffie en bier leidde tot een karaktervolle koffie en espressoblend.


MRS BROWN

Mrs. Brown is een jonge ondernemer in Enschede. Ze bakt ovenverse, zoete verleidingen en dat doet ze met veel liefde en plezier. Niet vies van een knipoog hier en daar flirt ze er lustig op los: heerlijk geurende brownies, tongstrelende boterkoek en echt hemelse taartjes. Alle zoete verleidingen maakt ze zelf, geheel ambachtelijk, van de allerbeste ingrediënten.


MOJ

Een jonge ondernemer en een kweker uit het Groningse Hogeland hebben elkaar gevonden. Oude receptuur van de oorspronkelijke eerste ranjafabriek in Europa is de basis van Moj. Een 100% natuurlijke frisdrank, geplukt en gebotteld in eigen beheer.


AGROPOŠTA

Agropošta is een familiebedrijf dat in 2011 is gestart met het maken van natuurlijke siropen naar Servisch recept. Het idee is ontstaan uit de liefde voor en de kennis van de natuur die binnen de Kroatische familie generatie op generatie werd doorgegeven.


MARIE-STELLA-MARIS

Marie-Stella-Maris is in 2011 gestart en is een Nederlands lifestyle merk dat ervan overtuigd is dat iedereen in de wereld toegang tot schoon drinkwater behoort te hebben. Met de verkoop van natuurlijke verzorgingsproducten en natuurlijk mineraalwater, zetten zij zich in om een bijdrage te leveren. Voor elk product dat jij koopt, dragen zij een vast bedrag af om wereldwijd schoondrinkwaterprojecten te kunnen realiseren.


Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 11.00 - 17.00 uur

Woensdag: 11.00 - 17.00 uur

Donderdag: 11.00 - 17.00 uur

Vrijdag: 11.00 - 17:00 uur

Zaterdag: 11:00 - 17.00 uur

Zondag: 11.00 - 17.00 uur