De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Toegankelijkheid

Welkom in De Museumfabriek! Op deze pagina vind u informatie over de toegankelijkheid van ons museum.

De Museumfabriek streeft ernaar om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Twijfelt u over uw bezoek of heeft u tips? Neem dan contact met ons op via info@demuseumfabriek.nl of bel 053 2012000. We horen graag van u!


Voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking

Er bevindt zich een invalidenparkeerplaats aan de Stroinksbleekweg. De hoofdingang is aan het plein aangrenzend aan deze straat.  Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u daarnaast gratis parkeren op alle straatparkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt.


Voor assistentie kunt u het nummer van de balie in de hoofdentree. Dit nummer is: 053-2012099.


Bezoekers met een loophulpmiddel of rolstoel

De Museumfabriek is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators en scootmobielen. Er zijn 2 rolstoelen in het museum aanwezig die geleend kunnen worden. Reserveren kan helaas niet.Er is een gratis garderobe. Verder zijn er mindervaliden toiletten aanwezig. Ook zijn de verschillende verdiepingen met een lift bereikbaar.


Voor bezoekers met een visuele of auditieve beperking

Op aanvraag is het mogelijk een zintuigelijke rondleiding te doen in het museum. U kunt hiervoor een mail sturen naar info@demuseumfabriek.nl. 


Gratis entree voor begeleider

Begeleiders van mensen met een beperking krijgen gratis toegang tot het museum. U kunt uw gratis ticket als begeleider online boeken. 


Geleide en hulphonden

Het museum is toegankelijk met een geleide of hulphond, mits deze aangelijnd is. Er bevinden zich waterbakken voor uw hond in het museum café.


Horeca

Het museum café is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel of loophulpmiddel. Vraag eventueel een medewerker om begeleiding naar het café.