De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Rondleiding door Roombeek

Nooit zullen we het vergeten: 13 mei 2000, de Enschedese wijk Roombeek wordt voor een groot deel getroffen tijdens de vuurwerkramp. Inmiddels is Roombeek in de afgelopen jaren prachtig herbouwd! Onder de bezielende leiding en creatieve inspiratie van de stedenbouwkundige Pi de Bruijn is een ‘nieuwe’ wijk Roombeek ontstaan. Een levendige en wereldse wijk, waar Enschede trots op kan zijn, met verrassende architectuur en met respect voor het verleden. Nog steeds is de wijk in ontwikkeling. 

Rondleiding

De wijk bewonderen, de wetenswaardigheden opsnuiven, de achtergronden van de wijk ontdekken of inspiratie opdoen, de geschiedenis beleven, mooie huizen en gebouwen zien of je interesse in de nieuwe wijk delen? Titia Boitelle organiseert en verzorgt al vanaf 2007 rondleidingen, met respect voor de bewoners. Zij begeleidt je tijdens de rondgang door de wijk.


Een enerverende wandeling met alle achtergronden en bijzonderheden van Roombeek en niet te vergeten de fraaie architectuur! Je wilt toch ook alles weten waardoor je anders kunt kijken?

In overleg  is een programma naar jouw wensen mogelijk, ook zijn rondleidingen in de engelse en duitse taal mogelijk. Heb je belangstelling voor een rondleiding, passend bij de groep en jouw of jullie dagje uit; neem dan contact op met Titia Boitelle.


Contact

M 06-27170769 / rondleidingenroombeekenschede@gmail.com / www.rondleidingenroombeek.nl.


** NB: In 2007 won Roombeek een architectuurprijs, “de Gouden Pyramide” voor het meest inspirerende opdrachtgeverschap