Maker Festival Twente 2019 | Metropolis

• DATUMZaterdag 25 mei 2019
Maker Festival Twente 2019 | Metropolis vindt ook plaats op:

Zaterdag 25 mei 2019
Zondag 26 mei 2019

Dit jaar vindt Het Maker Festival Twente plaats op 25 en 26 mei op Roombeek in Enschede. Een ware traktatie waar het niet alleen draait om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven! Tijdens de Makerbeurs laten verschillende makers zien wat ze maken en wat er geleerd kan worden.

Het Maker Festival Twente werkt ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. Voor 2019 is dit thema ‘Metropolis’, gebaseerd op de Duitse sciencefiction film van Fritz Lang in 1927. De film laat de disruptieve invloed van de industrialisatie op de samenleving zien en stelt thema’s aan de kaak waar we bijna een eeuw later nog steeds het antwoord op verschuldigd blijven; verstedelijking, de robotisering van arbeid en digitalisering van de democratie. Hoe zorgen we dat zowel onze grote steden, maar ook de krimpregio’s leefbaar blijven? Vraagt de nieuwe situatie om een veranderde visie op wonen? In hoeverre verschilt een visie op wonen voor de stad, van die van de krimpregio? Hoe kunnen we binnen de verstedelijkte omgeving op een duurzame wijze wonen en de voedselvoorziening regelen?

Maker Festivals en Maker Faires (makerfaire.com) zijn festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die “makers” in de schijnwerpers zetten. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Maker Festivals stimuleren kennisdeling en innovatie en zijn een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen – jong en oud – die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit.

Play & Learn dagen

Ook de data voor de Play & Learn dagen 2019 zijn bekend:

Op dinsdag 21 mei en donderdag 23 mei worden deze gehouden in De Museumfabriek in Enschede

Meer informatie over de invulling over deze dagen en andere locaties en data kun je vinden op de site www.makerfestivaltwente.nl

Overal in de wereld vinden onafhankelijke en community-driven (Mini) Maker Faires plaats. In Nederland is gestart in 2011 in Groningen met de eerste Mini Maker Faire. In Twente hebben tot dusver vier Maker Festivals plaatsgevonden. In 2013 in Hengelo en in 2015, 2016 en 2017 in Enschede.

Twente heeft alles in zich om de maakindustrie en de innovatie die hier wordt gerealiseerd in de schijnwerpers te zetten en te benadrukken dat “maken” de toekomst heeft. Het gaat om het delen van wat er wordt gerealiseerd, het stimuleren van creativiteit en inventiviteit en het aanspreken van de jeugd. Voor bezoekers is het MFT een ware traktatie want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!

Het Maker Festival Twente onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Waar versterken zij elkaar en waar worden patronen doorbroken? Het MFT verbindt kunst, technologie en ondernemerschap en is het jaarlijkse uithangbord voor het Twente van de 21ste eeuw!

Meer informatie vind je op www.makerfestivaltwente.nl.

• DATUMZaterdag 25 mei 2019
Maker Festival Twente 2019 | Metropolis vindt ook plaats op:

Zaterdag 25 mei 2019
Zondag 26 mei 2019