De Museumfabriek

Boek 'De Vrolijke Frankenstein' in museumwinkel

Rijksmuseum Boerhaave en Museum TwentseWelle vieren het jubileumjaar van Frankenstein. In beide musea is een tentoonstelling over Frankenstein geopend en samen gaven ze 'De Vrolijke Frankenstein' uit. Een bomvol boek vol artikelen, bespiegelingen, columns, quizzen en interviews.

Mary Shelley

200 jaar geleden publiceerde Mary Shelley haar roman ‘Frankenstein’, een prachtig verhaal over mens en technologie waarvan de vraagstelling actueler is dan ooit. Met Frankenstein viert Museum TwentseWelle dit bijzondere jubileum. Dat doen we samen met Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Ook daar is een tentoonstelling Frankenstein, op weg naar een nieuwe mens te zien, met een heel eigen thematiek.

De Vrolijke Frankenstein

Bij de tentoonstellingen in Enschede en Leiden is  ‘De Vrolijke Frankenstein’ verschenen, een bomvol boek vol artikelen, bespiegelingen, columns, quizzen en interviews. Het boek is te koop in een van de musea voor € 5.