De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Insectmobiel toert door Twente

Vanaf zondag 10 juni toert een opvallende insectmobiel door Twente. De Museumfabriek uit Enschede zet het bijzondere voertuig in voor de promotie van De Griezelige Insectenshow, de familietentoonstelling die deze zomer te bezoeken is. Speciaal opgeleide ‘insectologen’ gaan vier weken met de insectmobiel op pad en bezoeken scholen, campings en evenementen. Hier vertellen ze gekke insectenweetjes en delen informatie uit over De Griezelige Insectenshow.Meld je aan voor een bezoek van de insectologen door te mailen naar insectenshow@demuseumfabriek.nl!


Griezelige Insectenshow

Een insect een eng, kriebelig beest waar je echt niets aan hebt? Niets is minder waar. Insecten zijn overal en hebben een verbluffende schoonheid. Maar omdat ze klein zijn, zien we dat vaak niet. De Griezelige Insectenshow brengt daar verandering in en zoomt in op sprinkhanen, bijen, kevers, mieren, kakkerlakken, wandelende takken en bladeren en andere insecten. Er zijn terraria, er is een prachtige fototentoonstelling en er zijn continu workshops. De Griezelige Insectenshow is te zien van zaterdag 7 juli tot en met zondag 2 september.


Mierenarena

De Griezelige Insectenshow bestaat uit twee delen. In de doe-ruimte bewonder je de levende insecten in hun terraria. Je ontdekt hoe mieren leven in ‘Ant City’, een 3D-gangenstelsel met transparante looproutes en mierenarena’s. Iedere dag zijn er insectologen, die je alles kunnen vertellen over de beestjes. In de tentoonstellingsruimte maakt het publiek kennis met prachtige, extreem uitvergrote foto’s van insecten.


Activiteiten

Ook barst De Griezelige Insectenshow van de activiteiten. Je doet zelf microscopisch onderzoek, leert insecten tekenen en je maakt zelfbedachte insecten. De hele zomervakantie krioelt De Museumfabriek dus van de insecten. De Griezelige Insectenshow is hét zomeruitje van dit jaar!


De Museumfabriek

De Museumfabriek, voorheen TwentseWelle, is een museum én een fabriek. Een museum omdat er met verbazingwekkende collecties de mooiste tentoonstellingen worden gemaakt en een fabriek omdat het de bedoeling is dat je er zelf aan de slag gaat. Het is een museum waar je meedoet en waar je zelf creatief kunt zijn.