Workshop Fotografische blauwdruk op textiel - 16+

• DATUMDonderdag 13 december

‘Cyanotype’ of ‘blauwdruk’ is een oud fotografisch proces waarbij je contactafdrukken maakt op lichtgevoelig materiaal. Meestal wordt dit op papier gedaan, maar het kan ook op stof! In deze workshop ga je toveren met licht en stof; allereerst ga je de stof met een lichtgevoelige emulsie impregneren, daarna ga je de stof gedeeltelijk afdekken en belichten.

Onder invloed van het licht kleurt de stof prachtig blauw op de niet afgedekte (belichte) gedeelten. Je kunt de stof afdekken met platte voorwerpen die interessante vormen hebben zoals (gedroogde) bladeren en bloemen, sleutels, rasters, maar ook negatieve films. Hiervoor zijn allerlei leuke materialen voorhanden, maar je kunt natuurlijk ook je eigen voorwerpen meenemen. Experimenteren, spelen en genieten van de verrassende resultaten staan centraal in deze workshop.

Datum: 13 december en 18 januari

Tijd: 10:30 - 16:30 uur

Docent: Dieneke Scholten

Leeftijd: vanaf 16 jaar, leuk voor jong en oud

Prijs: € 45,00*)

Leeftijd: volwassenen

*) Bij min. aantal deelnemers van 10 personen gaat de workshop door, max. 15 personen

Annulering van de workshop kan tot maximaal 3 dagen voor aanvang.

Voor aanmelden voor een workshop kun je in het boekingssysteem hieronder een keuze voor een workshop maken. Als je op de juiste workshop klikt kun je daarna de gewenste datum kiezen en de workshop boeken.

De Tijdelijke Textieldrukkerij

In De Tijdelijke Textieldrukkerij smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen. In de tentoonstelling, die gaat over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken, worden in samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte ontwerpen van kunstenaars getoond. Daarnaast zijn prachtige objecten uit de textielcollectie van De Museumfabriek te zien.

De MakerSpace

In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Het gevarieerde activiteitenprogramma nodigt uit om zelf te bedenken, ontwerpen en te maken.

*)  De prijs van de workshops en masterclasses zijn  incl. entree museum, echter er wordt geen korting gegeven voor Museumkaart, BGL-VIPkaart, Familiejaarkaart, Vriendenpas, CJP-pas e.d.

• DATUMDonderdag 13 december