De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Laatste kans: ondersteuning van een expert voor uw organisatie 

Hoe trek ik meer publiek naar mijn museum? Hoe zorg ik dat de collectie vindbaar is voor mensen binnen mijn organisatie? Hoe maken we onze website aantrekkelijker voor een groter publiek? Hoe gaan we om met digitalisering van de collectie? Hoe richt ik mijn museum aantrekkelijk in?

Dit zijn voorbeelden van vragen die historische verenigingen, oudheidskamers en kleine musea hebben ingediend in het kader van de voucherregeling. Middels deze regeling worden deze organisaties nu ondersteund door een expert van HCO, IJsselacademie of Rijksmuseum Twenthe/De Museumfabriek bij het oplossen van hun vraagstuk.


Wilt u ook een voucher aanvragen? Dat kan tot en met 30 september!


Wat is de voucherregeling?

De voucherrgeling is een initiatief van HCO, De IJsselacademie en Rijksmuseum Twenthe/De Museumfabriek. Kleine musea, historische verenigingen en oudheidkamers kunnen zich aanmelden voor een voucher. Eén voucher staat gelijk aan een advies door één van de experts van de HCO, de IJsselacademie en Rijksmuseum Twenthe/De Museumfabriek. Het advies kan gaan over collectiebeheer, depots, vrijwilligersbeleid, presentatie of een andere vraag waar de organisatie tegenaan loopt.

Tegelijkertijd is deze voucherregeling een manier om de ondersteuningsbehoeften van erfgoedorganisaties in kaart te brengen. De behoeften worden teruggekoppeld aan de Provincie Overijssel, zodat zij weten wat er speelt en hier acties op kunnen ondernemen.

Voor meer informatie en om een aanvraag te doen, klik hier.


Wilt u meer informatie of aanspraak maken op een voucher?

U kunt zich aanmelden voor een voucher door het formulier in te vullen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hinke Stallen, via: h.stallen@historischcentrumoverijssel.nl