Maak je eigen Langnek - 6+

• DATUM Dinsdag 16 april 2019
    tot en met
    Vrijdag 1 november 2019

Een lange bewegende nek met een dierenkop is een indrukwekkend gezicht. Maak je eigen 'exoskelet' - met een mechanische nek die langer of korter wordt, doordat jij het aanstuurt. Bedenk een gave dierenkop die als hoofd dient. Breng het tot leven en wordt een kunstenaar!

Mensen, dieren en zelfs robots: Voortbewegen gebeurt meestal met het gebruik van ledematen. Ledematen zijn armen, benen of poten. In ledematen zitten botten, dat maakt ze erg stevig, maar niet overal te buigen! Gelukkig heeft de natuur daar wat op gevonden: gewrichten. Dit zijn eigenlijk een soort scharnieren, die tussen twee botten zitten waardoor er toch een beweging gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld maar aan een deur, deze kan ook bewegen door scharnieren! Door armen en benen tegelijkertijd omhoog te bewegen ontstaat er een springende beweging. Maak je eigen dieren met scharnieren en laat deze in beweging komen!

Informatie

Leeftijd 6+, inloopactiviteit, voor deze activiteit wordt geen toeslag gevraagd.

Wat kun je nog meer doen deze zomer in De Makerspace?

Bouw je eigen Zeppelin, Bibberbotje of Wobbler! Of ga aan de slag in Zegvelds Speelstudio!

• DATUM Dinsdag 16 april 2019
    tot en met