GEWEEST: Sterrenavonden in de herfstvakantie. LET OP: Museumticket verplicht en optioneel een ticket voor het planetarium à €2,50.

In de herfstvakantie is De Museumfabriek op twee avonden te bezoeken. Er is speciale programmering rondom de sterrenhemel : lezingen, spectaculaire planetariumshows (hiervoor betaal je een toeslag van €2,50 bovenop je museumticket) en op het dak van het museum vind je een echte sterrenwacht (beperkt plaatsen beschikbaar en alleen ter plekke te bemachtigen).

LET OP: voor deze avond betaalt u een museumticket aan de kassa van het museum. De sterrenwacht heeft beperkt plaatsen beschikbaar, komt dus op tijd.

Sterrenwacht

Je kijkt met een enorme telescoop naar de sterren, een hele bijzondere ervaring. De mensen van de sterrenwacht kunnen je alles vertellen over sterren, telescopen en de ruimte. Elke 15 minuten kan er een groepje de sterrenwacht in, kom op tijd om een plekje te bemachtigen. Vol = vol!

Indien er geen plek meer is, organiseren wij binnenkort een aantal extra sterrenavonden. Hierop kunt u zich inschrijven tijdens de sterrenavond, wanneer u in het museum bent.

Planetariumshow

Naast een bezoek aan de sterrenwacht zijn er planetariumshows in het oudste werkende planetarium ter wereld. Deze colleges starten om 19.00 uur en om 20.00 uur. Hiervoor geldt een toeslag van € 2,50 p.p. bovenop je museumticket. Een kaartje reserveren voor dit tijdstip kan bovenaan deze pagina. Let op! bij de betaling ontvang je een bevestiging van betaling op Rijksmuseum Twenthe. Tijdens deze avonden is het hele museum geopend!

Lezingen

Op deze avonden zijn er lezingen over de sterrenkunde in Twente. Deze zijn goed te combineren met een bezoek aan de sterrenwacht en het bijwonen van een planetariumcollege.

Dinsdag 22 oktober: lezingen Geschiedenis van de sterrenkunde in Twente door Hans Diphoorn. Meer info vind je hier.

19.00 - 19.50 uur

20.00 - 20.50 uur

Donderdag 24 oktober: lezingen Coenraad ter Kuile en de sterrenkunde in Twente door Casper ter Kuile. Meer info vind je hier .

19.00 - 19.50 uur

20.00 - 20.50 uur