De samenhang der dingen op een wonderbaarlijke wereldbol

Op een enorme globe worden de rijke en veelzijdige collecties geprojecteerd en de samenhang van natuur, techniek, kunst en cultuur verbeeld. Een bijzondere beleving voor jong en oud!

Veelzijdige collecties van natuur en cultuur

In De Museumfabriek bewaren we 300.000 objecten uit natuur én cultuur. Alleen dat al maakt De Museumfabriek bijzonder. Meerdere deelcollecties zijn van nationaal belang en een aantal zelfs van internationaal belang. Qua diversiteit en diepte van de collecties is De Museumfabriek zonder twijfel uniek in Nederland. De Museumfabriek is niet alleen een collectiemuseum maar ook een familiemuseum. Een museum dat gaat over onze plaats in de wereld en over techniek en creativiteit. De Museumfabriek is één grote Wunderkammer waar we de samenhang tussen natuur en cultuur verbeelden. Op een wereldbol van meer dan twee meter doorsnede laten we die samenhang zien. Je kunt om de bol heen lopen en de film reageert interactief op bezoekers.

In enkele minuten tijd wordt de veelzijdigheid van de collecties en museale onderwerpen getoond. De film laat door middel van beeldrijm zien hoe natuur, cultuur, wetenschap en techniek met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Van de overeenkomst van het hart van een zonnebloem met een sterrenstelsel tot een oceaan waarin je diepzeewezens voorbij ziet zwemmen. En van de rijke textielgeschiedenis tot de high tech maakindustrie van nu.