De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Waarom doen we dat?

Het vraagstuk van vernieuwing en betekenisvolle innovatie wint de komende jaren voortdurend aan belang. Door de verbeelding als ontbrekende schakel toe te voegen aan technologische vernieuwing, draagt de Academie van Verbeelding bij aan creatieve innovatie en de verbeelding van de toekomst.

Bij de Academie van Verbeelding ontmoeten verschillende disciplines en doelgroepen elkaar. Ze krijgen de kans kennis en inzichten te delen en samen te werken. Door een platform te zijn voor de initiatieven en ideeën die doorslaggevend kunnen zijn voor de toekomst, draagt de Academie van Verbeelding daadwerkelijk bij aan oplossingen en antwoorden op de prangende vragen van de toekomst.

Door die unieke toevoeging van kunst en verbeelding heeft de Academie van Verbeelding een enorme aantrekkingskracht. Het is het platform dat bijdraagt aan het cultuurklimaat in de regio. Tegelijkertijd is het hét marketingvehikel van Twente, van waaruit de verbinding wordt gezocht met de rest van Nederland en het buitenland. De Academie van Verbeelding draagt daarnaast bij aan de technologische en wetenschappelijke ontwikkeling, creëert werkgelegenheid en geeft een impuls aan het ondernemerschap en de talentontwikkeling in Twente.