De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Stichting DOEN steunt Academie van Verbeelding

Stichting DOEN heeft een ontwikkelbudget beschikbaar gesteld om de Academie van de Verbeelding vorm te geven. Dankzij deze financiële bijdrage kan Rijksmuseum Twenthe ondermeer een kwartiermaker aanstellen. Het project wordt ondersteund vanuit het thema 'Cultuur en Cohesie'. 

Over stichting DOEN

Het uitgangspunt van Stichting DOEN is dat een groene, sociale en creatieve samenleving haalbaar is. Want de wereld is rijk aan ondernemende mensen met duurzame, culturele en sociale initiatieven. Mensen die risico’s durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. DOEN biedt deze mensen financiële ondersteuning om hun initiatief waar te maken en brengt hen met elkaar in contact. Lees meer over stichting DOEN op www.doen.nl. 


Over de Academie

De Academie van de Verbeelding is een laboratorium voor co-creatie en onderzoek voor kunst en technologie. Hierin werkt Rijksmuseum Twenthe o.a. samen met kunstacademie ArtEZ, de Universiteit Twente en ondernemers aan ontwikkelingen voor de toekomst. Rijksmuseum Twenthe zet een spannende experimentele stap in de zoektocht naar het netwerkmuseum van de toekomst. Hiermee fungeert het museum als een hub, verbindt het regionale partners en levert het een actieve bijdrage aan de culturele en sociaal-economisch ontwikkeling van de regio.