De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Zomerspelen vakantieatelier: De kunstige robot

  • DATUMDinsdag 1 augustus 2017
  • TIJD09:30
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Je hoeft je deze zomer geen dag te vervelen tijdens de Zomerspelen in Roombeek! Een van de onderdelen van de Zomerspelen zijn de Vakantieateliers. Je gaat een hele dag in het museum aan de slag om uiteindelijk met een bijzonder technisch bouwwerk thuis te komen.  

De kunstige robot

Wist je dat je met techniek kunstwerken kunt maken? Een kunstige robot bijvoorbeeld! Tijdens het vakantieatelier in Museum TwentseWelle maak je in één dag een technisch bouwwerkje. Dat beweegt, rijdt, trilt of kan zelfs licht geven. Je gebruikt kleine technische materialen zoals batterijen, kroonsteentjes en weerstandjes. Je bouwt met behulp van satéprikkers, ijsstokjes, dopjes van frisdrankflessen en nog veel meer. Hoe draait, zwaait, zwenkt of knippert jouw kunstige robot straks?


Informatie:

Wanneer: Iedere dinsdag en donderdag in de zomervakantie. 

Kijk in de agenda wanneer je wat kunt doen! 

Voor wie: kinderen van 7 tot en met 10 jaar

Wat kost het: 35 euro per kind per dag

Aanmelden: aanmeldingen@twentsewelle.nlProgramma

Je kunt vanaf 08.30 uur terecht in de huiskamer van TwentseWelle. We starten met de workshop om 09.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Je kunt tot 16.30 uur weer opgehaald worden. Natuurlijk verzorgen wij een lekkere lunch en wat lekkers tussendoor. Want als er hard gewerkt wordt moet je ook goed eten en drinken. 


Zomerspelen in Roombeek

Tijdens de Zomerspelen in Roombeek vul je jouw hoofd met inspiratie. Voor iedereen, van jong tot oud, is er van alles te beleven. In Museum TwentseWelle ontdek je hoe vogels, vliegtuigen en drones in de lucht blijven en ga je zelf aan de slag in de museumfabriek. In Rijksmuseum Twenthe is alles in beweging. Zeven kunstenaars spelen en experimenteren met bewegende installaties en beelden en in het atelier mag je meedoen. Ook bij Tetem en Concordia staan waanzi(e)nnige tentoonstellingen en activiteiten op het programma. 
Het Zomerpaspoort

Je hoeft je deze zomer geen dag te vervelen met het ‘Zomerpaspoort’.
Hiermee kun je van 9 juli t/m 3 september zo vaak naar TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe als je wilt en natuurlijk meedoen met een van de vele workshops.

Voor slechts €15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor jeugd (t/m 17 jaar). Je koopt het Zomerpaspoort bij de entreebalies in Rijksmuseum Twenthe of TwentseWelle.

backup content


  • DATUMDinsdag 1 augustus 2017
  • TIJD09:30
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle