De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

De Griezelige Insectenshow

 • DATUM Zaterdag 7 juli 2018
  tot en met
  Zondag 2 september 2018
 • LOCATIEDe Museumfabriek

Een insect een eng, kriebelig beest waar je echt niets aan hebt? Niets is minder waar. Insecten zijn overal en hebben een verbluffende schoonheid. Maar omdat ze klein zijn, zien we dat vaak niet. De Griezelige Insectenshow brengt daar verandering in en zoomt in
op sprinkhanen, bijen, kevers, mieren, kakkerlakken, wandelende takken en bladeren en andere insecten.

Het museum is in de maanden juli en augustus een echt insectenparadijs. De Griezelige Insectenshow bestaat uit twee delen. In de tentoonstellingsruimte maak je kennis met prachtige, extreem uitvergrote foto’s van insecten. In de doe-ruimte bewonder je de levende insecten in hun terraria. Je ontdekt hoe mieren leven in ‘Ant City’, een 3D-gangenstelsel met transparante looproutes en mierenarena’s. Iedere dag zijn er insectologen, die je alles kunnen vertellen over de beestjes. (T/m 2 september) Van dinsdag t/m vrijdag zijn de insectologen van 14.00 - 16.00 uur aanwezig en op zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur. Ook barst De Griezelige Insectenshow van de activiteiten. Je doet zelf microscopisch onderzoek,

leert insecten tekenen en je maakt zelfbedachte insecten. De hele zomervakantie krioelt De Museumfabriek dus van de insecten. De Griezelige Insectenshow is hét zomeruitje van dit jaar!


Ontmoet het insect

Bekeek je een bidsprinkhaan, een wandelende tak, een grote kever of een hele mierenkolonie al eens van heel dichtbij? In ‘De Griezelige Insectenshow’ krijg je de kans. Samen met een insectoloog (dat is een echte expert op het gebied van insecten) bekijk je de beestjes in hun terraria.


Onderzoek het insect

Insecten - kriebelige, enge, prikkende, griezelige, kleine wezens? Wanneer je een insect onder een microscoop bekijkt en de ijle vleugels en het felgekleurde pantser uitvergroot ziet, maak je pas echt kennis met de haast buitenaardse schoonheid van het dier.


Maak een droominsect

Neem de natuur en al bestaande voorwerpen als inspiratiebron en laat je fantasie de vrije loop. Het resultaat? Een heel nieuw verzonnen insect. Hoe ziet jouw droombeest eruit?


Teken het insect

Aan de tekentafels ga je aan de slag met potlood en papier, een loep en in hars gegoten insecten. Door heel goed te kijken teken je een prachtig insect.


‘Microsculpture’

De beroemde Britse fotograaf Levon Biss is gefascineerd door insecten. Hij ontwikkelde een techniek waarmee hij insecten héél erg ingezoomd kan fotograferen. In ‘De Griezelige Insectenshow’ bewonder je tien van zijn enorme, adembenemende insectenportretten.


 • DATUM Zaterdag 7 juli 2018
  tot en met
  Zondag 2 september 2018
 • LOCATIEDe Museumfabriek