De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Aan de slag in de kerstvakantie 

 • DATUM Zaterdag 22 december 2018
  tot en met
  Zondag 6 januari 2019
 • TIJD11:00
 • LOCATIEDe Museumfabriek

Deze kerstvakantie hoef je je niet te vervelen. In De Museumfabriek zijn maar liefst vier verschillende tentoonstellingen te zien. In de Makerspace kun je meedoen aan heel veel verschillende activiteiten zoals het bedrukken van textiel of het maken van heus bibberbotje!

In De Museumfabriek in Enschede vind je deze kerstvakantie vier verschillende tentoonstellingen. In De droom van het vliegen gaat het over onze wens om te vliegen en zie je bijvoorbeeld een replica van het eerste gemotoriseerde vliegtuig. De tentoonstelling Frankenstein staat helemaal in het teken van de toekomst en staat vol met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality. In Dansen met de vijand wordt het indrukwekkende levensverhaal van de Joodse Roosje Glaser verteld die de Tweede Wereldoorlog wist te overleven in verschillende concentratiekampen. 


Oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel smelten samen in De Tijdelijke Textieldrukkerij, een tentoonstelling en een textielwerkplaats in één.


Doe ook mee in de MakerSpace

De Museumfabriek heeft een echte Makerspace 3D printers, 3D pennen, lasercutters, foamcutters en vinylsnijders. Speciaal voor kinderen zijn er ook veel leuke activiteiten die je iedere dag kunt doen in de Makerspace. Iedereen krijgt een tasje van textiel om te bedrukken. Zo kunnen de allerjongsten (4+) aan de slag met stempelen en ben je al wat ouder dan kun je het Staphorster stipwerk of roofdruk uitproberen. Wil je niet met textiel aan de slag? Maak dan een bibberbotje! Dit robotje dat werkt op een oude batterij beweegt zich voort door te bibberen. Of maak een Wobbler, een gekke creatie die heen en weer beweegt op zonne-energie. Tot slot is het leuk voor de allerkleinsten om een mooie bewegende langnek te maken van ijslolliestokjes. Familiekaart

Voor maar € 20 per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele jaar door Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek.


Museumcafé Meneer Rozendaal

In de entree van De Museumfabriek vind je museumcafé Meneer Rozendaal. Hier kun je terecht voor verse koffies, gezonde sapjes en ovenverse zoete verleidingen als taarten en brownies. Ook vind je heerlijke sandwiches op de kaart voor de iets grotere en hartelijke trek.In de kerstvakantie is De Museumfabriek alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur, m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. 

 • DATUM Zaterdag 22 december 2018
  tot en met
  Zondag 6 januari 2019
 • TIJD11:00
 • LOCATIEDe Museumfabriek