De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

De Museumfabriek ontvangt ruim € 225.000 van BankGiro Loterij

Graag willen wij alle deelnemers van de BankGiro Loterij heel hartelijk bedanken! Dankzij jullie steun kan De Museumfabriek haar collectie nog beter presenteren en onderhouden. Directeur Arnoud Odding ontving dinsdagmiddag 12 februari tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam een schenking van maar liefst € 225.657,- voor het museum. 

Afgelopen dinsdag vond het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala plaats in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Tijdens deze bijzondere middag werd bekendgemaakt hoeveel geld de BankGiro Loterij in 2019 schenkt aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland.


Bijna 80 miljoen voor cultuur

Een recordbedrag van ruim € 79,4 miljoen werd verdeeld onder 77 organisaties. Lees hier meer over de bijdragen. De Museumfabriek heeft een algemene bijdrage van €200.000,- ontvangen, en een door deelnemers gekozen bijdrage van €25.657,-. Ook u kunt speciaal meespelen voor De Museumfabriek, waardoor de helft van het bedrag waarvoor u meespeelt direct naar De Museumfabriek gaat. Kijk hier voor meer informatie.


(fotocredits: Roy Beusker) 


Loterij onmisbaar voor cultuur

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek en cultuur samen vieren. Iedereen die meespeelt maakt kans op prijzen en draagt met de helft van de lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. ​