De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Flinke bijdrage van Mondriaanfonds voor Twentelab

Het Mondriaanfonds draagt bij aan de financiering van het Twentelab met een bedrag van € 185.000! Het Mondriaanfonds vindt de plannen voor het Twentelab een voorbeeld van hoe musea samen een visie uitwerken en dat in de praktijk brengen.

Voor liefhebbers

In het Twentelab kunnen straks liefhebbers, kenners en vrijwilligers - ten overstaan van het publiek - aan het werk met de collectie van de musea. Dat kan in het nieuwe collectiecentrum met een depot, restauratieatelier en fotostudio en ook in het forse kenniscentrum met een bibliotheek en uitgebreide onderzoeksfaciliteiten. 


Het Twentelab is een samenwerkingsproject tussen Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek. Het geldbedrag is bedoeld om in het Twentelab allerlei voorzieningen te maken, zodat liefhebbers optimaal onderzoek kunnen doen naar hun interessegebieden - of het nu om insecten, hedendaagse kunst, of fossielen gaat.  De enige voorwaarde is dat de opgedane kennis bij De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe wordt achtergelaten. 


Het Twentelab wordt gerealiseerd in De Museumfabriek.  In 2018 ontving De Museumfabriek al een flinke extra projectbijdrage van de BankGiro Loterij voor onder andere het Twentelab.