De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

De droom van het vliegen

 • DATUM Zaterdag 18 februari 2017
  tot en met
  Zondag 29 maart 2020
 • LOCATIEDe Museumfabriek

‘De droom van het vliegen’ in De Museumfabriek gaat over onze wens om te vliegen. Het ogenschijnlijk eenvoudig in de lucht blijven, je mee laten voeren op de stromen van de wind. Je ontdekt hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft. Hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders met prachtige vleugels. Hoe de zaden van de esdoorn hun vleugeltjes uitzetten zodat de wind ze optimaal kan verspreiden.


Maar ook hoe de droom om los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, ons al eeuwenlang achtervolgt. Van de schetsontwerpen van Leonardo via de luchtballon en de zeppelin naar de motorisch aangedreven drones van vandaag en naar de droombeelden van kunstenaars.


In ‘De droom van het vliegen’ wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Het gaat over luchtwervelingen en windtunnels, over beweging, over lichtheid, over evenwicht, zweven. Dat wat er gebeurt met de lucht als je vliegt; dát is hier overal te zien.

De droom van het vliegen in de Fabriek

Ook de doe-activiteiten staan tijdens 'De droom van het vliegen' volledig in het teken van vliegen. Kijk hier wat je allemaal kunt doen!


De Museumfabriek is het museum van hoe en waarom. In De Museumfabriek verleggen we grenzen. We verleggen de grenzen van wat we weten, wat we denken en van wat we kunnen. Dat geldt voor iedereen. Voor bezoekers, jong en oud, kansrijk en kansarm. En ook voor ondernemers, wetenschappers, kunstenaars en studenten.

 • DATUM Zaterdag 18 februari 2017
  tot en met
  Zondag 29 maart 2020
 • LOCATIEDe Museumfabriek